KLASSINEN HIERONTA

Klassinen hieronta poistaa lihaskireydet, rentouttaa kehoa ja rauhoittaa mieltä. Klassisessa hieronnassa käytetään kuutta perusotetta, jotka ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys, taputus ja ravistelu. Jokaisella hierojalla on oma käden jälki, jota sovelletaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Hoitoihin sisältyy alkuhaastattelu ja tutkimus jolla kartoitetaan asiakkaan tarpeet sekä lihashuollon, liikunnan ja ravitsemuksen neuvontaa ja ohjausta. Koulutetun hierojan ohjaus antaa eväät fyysiseen ja psyykkiseen hyvään oloon.

URHEILUHIERONTA

Urheiluhieronta soveltaa klassista hierontaa urheilijoiden tarpeisiin tukemaan heidän harjoittelua ja kilpailemista, ottaen huomioon urheilun aiheuttamien harjoitteiden ja rasitusten vaikutuksen kehoon. Urheiluhieronnassa käytetään myös erikoistekniikoita ja hieronnan voimakkuus on tehokkaampaa.

Hieronnan tehokkuudessa otetaan kuitenkin huomioon urheilijan harjoitusohjelma ja kilpailuun valmistautuminen.

NIVELKÄSITTELY/MOBILISAATIO

Mobilisaation tarkoituksena on nivelen liikelaajuuden lisääminen ja kivun helpottaminen. Nivel, jossa on liikerajoitus, viedään toistuvasti ääriasentoon ilman voimaimpulssia.

Mobilisaatio on liikehoitoa, jossa usealla toistolla lisätään nivelen liikelaajuutta. Mobilisaatiolla venytetään nivelkapseleita ja nivelsiteitä nivelissä. Sillä myös lisätään aineenvaihduntaa niveleen, jolloin nivel saa paremmin ravintoa. Näin nivel säilyy pitkään terveenä.

Nivelkäsittely/mobilisaatio sopii kaikille joilla on nivelkipuja tai -rajoituksia ikään katsomatta.

RASKAUSAJAN JA SYNNYTYKSEN JÄLKEINEN HIERONTA

Raskausaika on naiselle ainutlaatuinen ja erityinen kokemus, oli kyseessä sitten ensimmäinen tai vaikka kolmas raskaus. Keho, mieli sekä hormoonitoiminta käyvät läpi suuria muutoksia.

Raskaushieronta auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa mahdollisesti olevia jännityksiä ja stressitiloja. Hieronta lisää verenkiertoa, vähentää turvotusta ja edistää niin äidin kuin vauvan hapen saantia sekä tehostaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Vauvalle paras kasvualusta on kokonaisvaltaisesti hyvin voiva äiti. Hieronta tapahtuu kylkimakuulla ja äiti saadaan tuettua tyynyjen avulla miellyttävään, rentoon ja turvalliseen asentoon.

Raskauden jälkeisellä hieronnalla voidaan edistää palautumista raskaudesta ja synnytyksestä. Synnytyksen jälkeen hierontaan voi tulla heti kun äiti on itse valmis.

Hieronta on turvallinen ja rentouttava tapa helliä kehoa ja mieltä heti raskauden alkuvaiheista lähtien.


FASKIOIDEN ELI LIHASKALVOJEN KÄSITTELY

Faskia on sidekudoksinen kalvo joka ympäröi koko kehoa muodostaen verkon joka sitoo eri rakenteet yhteen ja antaa tukea. Meillä on monia erilaisia ns. faskiaketjuja joilla jokaisella on oma merkityksensä kehon toimintaan tai toimimattomuuteen.

Faskiakäsittelyn tavoitteena on vähentää kipua lihaksissa sekä nivelissä. Sillä saadaan tehostettua aineenvaihduntaa, listättyä lihasten ja nivelten elastisuutta joka parantaa nivelten liikelaajuuksia, vaikuttaa virheasentojen lievittämiseen/poistamiseen parantaen samalla ryhtiä.

Urheilijoille faskioiden käsittelystä olisi hyötyä niin nopeamman palautumisen kuin hermotuksen parantumisen kannalta joka vaikuttaa reagtiokykyyn sekä voimantuottoon. Myös liikelaajuuksien kasvu vaikuttaa moniin urheilusuorituksiin jolloin saadaan tuotettua suurempi maksimaalinen voima liikkeeseen.

HUOM! Myös arpia voidaan käsitellä faskiatekniikoilla, tällä pyritään venyttämään sidekudoksia niin etteivät ne kasva kiinni arven ympärillä oleviin kudoksiin ja näin aiheuta liikerajoitteita, kiristyksen tunnetta arven ympärillä ja kipua. Käsittelyä vaativia kohteita voivat olla esim. leikkausarvet, tapaturmista aiheutuneet arvet, raskausarvet sekä sektioperäiset arvet.

KINESIOTEIPPAUS

Kinesioteippauksella pyritään vähentämään kipua niin lihaksissa kuin nivelissä, kun ihminen pystyy toimimaan ilman kipua paranee myös kehon asento- ja liikeaistit. Tällöin pystytään kasvattamaan nivelten liikelaajuuksia sekä vaikuttamaan liikkeen laatuun.

Kinesioteippauksella pystytään vaikuttamaan nestekiertoon eli pintaverenkierron ja lymfavirtausten tahostamiseen ja näin myös turvotusten vähentämiseen. Sillä on myös neurologisia ja psykologisia vaikutuksia.

Kinesioteippi venyy hyvin pituussuunnassa jotein se ei aiheuta liikerajoituksia kuten urheiluteippaukset joilla tarkoituksellisesti pyritään estämään tietyt liikesuunnat. Erilaisia teippaus tapoja on lihasteippaustekniikka, ligamenttitekniikka, kudosten siirtotekniikka ja yhdistelmatekniikat.

LAHJAKORTIT HYVINVOINTIIN

Hyvinvointia ja hyvää oloa kirjekuoressa. Minulta voit hankkia myös lahjakortit läheisille tai itselle.